Yaralı Iraklıların yarısı hayatını kaybediyor

01 Ocak 1970

SAAF-Yaşanan şiddet olaylarından dolayı yaralı olarak hastanelere kaldırılan Iraklıların yüzde

SAAF-Yaşanan şiddet olaylarından dolayı yaralı olarak hastanelere kaldırılan Iraklıların yüzde ellisinin kötü sağlık şartları sebebiyle hayatını kaybettiği açıklandı.

 

Irak hastane kaynakları, hastanelere nakledilen yaralıların yüzde ellisinin gecikme, ilaç yokluğu veya sağlık personeli yetersizliği sebebiyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

 

Londra’dan yayın yapan Şarku’l- Evsat gazetesine açıklamada bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir Iraklı doktorun bildirdiğine göre sağlık personeline yönelik tehdit ve baskılar da yaralı olarak hastaneye nakledilen kişilerin hayatını kaybetmesinde önemli bir etken oluşturuyor.

 

Söz konusu sağlık yetkilisi, sağlık personelinin tehdit ve adam kaçırma olaylarından dolayı bulundukları yerden ayrılmak zorunda kaldığını belirterek hastanelerdeki uzman personel oranının yüzde elli ila yüzde 70 oranında azaldığını söyledi.

 

Ambulans azlığının ve silahlı grupların yaralı taşıyan ambulanslara yönelik saldırılarının da yaralı kayıplarında önemli bir rol oynadığı bildiriliyor.