PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.
SAAF-Beyaz Saray Sözcüsü Tony Snow, Irak konusunda İran’la müzakere etmenin Washington’un
SAAF-Beyaz Saray Sözcüsü Tony Snow, Irak konusunda İran’la müzakere etmenin Washington’un İran politikasında değişikliğe gideceği anlamına gelmediğini söyledi.
Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Beyaz Saray Sözcüsü Tony Snow, İran’la Irak konusunda planlanlanmış müzakerelerin yürütülecek olmasının Washington’un Tahran karşısında yıllardır sürdürdüğü politikadan taviz verileceği anlamına gelmediğini belirtti.
İran’la yürütülecek görüşmenin yalnızca Irak konusuyla sınırlı olacağını belirten Snow, İran’ın yapıcı bir rol üstlenmesi karşısında kendilerinin de görüşmeden yana olduklarını ifade etti.
İki tarafın da Irak konusunda görüşmeye hazır olduğunu açıklamasının ardından İran ve ABD’nin Irak büyükelçilerinin önümüzdeki haftalarda görüşmeler yapması bekleniyor.