Olmert 22 Arap ülkesini müzakereye davet etti

01 Ocak 1970

SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Barış için 22 Arap ülkesinin lideriyle müzakere etmeye hazır

SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Barış için 22 Arap ülkesinin lideriyle müzakere etmeye hazır olduğunu söyledi.

 

Bugün ürdün’de bir açıklama yapan İsrail Başbakanı Ehud Olmert, “İsrail’le barış yapmaya hazır olan 22 Arap ülkesinin liderini istedikleri her yerde görüşmeye ve düşüncelerini açıklamaya davet ediyorum” dedi.

 

İsrail başbakanı Olmert, Ürdün Kralı Abdullah’la görüşmesinden önce yaptığı açıklamada 22 liderin kendi daveti konusunda belli bir mekanda toplanmasının sorun olması durumunda kendisinin belirtilecek her yere gidebileceğini söyledi.

 

“Siz bu konuda bizimle diyalog istiyorsanız, biz sizi dikkatle dinlemeye hazırız. Elbette bizim de dile getireceğimiz görüşlerimiz var ve biz bu konuda görüş alışverişinde bulunabiliriz” diyen Olmert, Arap barış planını ilginç bulduğunu belirterek kendilerinin herhangi bir şart ileri sürmediğini, başkalarının da kendilerine şart tayin etmemesi gerektiğini söyledi.

 

İsrail, 1967 topraklarından çekilmesi durumunda Arap ülkelerinin İsrail’le ilişkilerini normalleştirmesini öngören Arap barış planından, Filistinli mültecilerin geri dönüşünü ifade eden maddelerin çıkarılmasını istiyor.