Filistin kan gölü

01 Ocak 1970

SAAF-Ateşkes çabalarına rağmen Hamas ve el-Fetih arasındaki çatışmalar sürerken İsrail’in de

SAAF-Ateşkes çabalarına rağmen Hamas ve el-Fetih arasındaki çatışmalar sürerken İsrail’in de Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırılarda 7 Filistinli hayatını kaybetti.

 

Hamas’ın dün tek taraflı olarak ilan ettiği ateşkese rağmen, bugün Gazze şeridinin güneyindeki Tel el-Heva bölgesinde silahlı çatışmaların sürdüğü belirtildi.

 

Fransız Haber ajansı görgü tanıklarının Hamas’la el-Fetih taraftarları arasında yaşanan çatışmalarda hafif silahların kullanıldığını, fakat bugünkü çatışmalarda ölen olmadığını duyurdu.

 

Filistinli haber kaynaklarının bildirdiğine göre ise bugün sabah helikopterlerle ve tanklarla Gazze şeridine operasyon düzenleyen İsrail askerleri dört Filistinliyi öldürdü, saldırılarda 5 Filsitinli de yaralandı.

 

İsrail tanklarının, Gazze’nin doğusundaki el-Şucaiye mahallesinde İsrail kentlerine roket saldırısı yaptıklarını iddia ettikleri Hamaslılara ateş açması üzerine İzzeddin Kassam Tugaylarına mensup 4 Filistinlinin öldürüldüğü bildiriliyor.

 

Bugün akşam saatlerinde de İsrail helikopterlerinin Gazze kentindeki Şeyh Rıdvan mahallesindeki bir araca düzenledikleri roket saldırısında da 3 Filistinlinin öldüğü belirtiliyor.

 

Akşam saatlerinde düzenlenen helikopter saldırısında 5 kişinin de yaralandığı bildirilirken saldırıya uğrayan Filistinlilerin Hamas üyesi oldukları ifade ediliyor.