El-Fetih’ten Hamas’a İsrail’le işbirliği suçlaması

01 Ocak 1970

SAAF-El Fetih sözcülerinden Cemal Nezzal, İsrail’e düzenlenen saldırılardan doğacak siyasi

SAAF-El Fetih sözcülerinden Cemal Nezzal, İsrail’e düzenlenen saldırılardan doğacak siyasi sonuçlardan Hamas’ın sorumlu olduğunu söyleyerek Hamas’ın güttüğü siyasi hedefler doğrultusunda İsrail ordusunu kasten Gazze’ye çekmeye çalıştığını iddia etti.

 

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen el-Fetih’in Batı Şeria’daki Sözcüsü Cemal Nezzal, Filistinli grupların Gazze’de asayiş ve huzurdan yana olduğunu belirterek Hamas’ın Filistinlilere karşı ikinci bir cephe açılması için İsrail’i kasten Gazze’ye çekmeye çalıştığını öne sürdü.

 

Filistin’de yaşanan ekonomik ve toplumsal bunalımın son çatışmalarla birlikte facia boyutlarına geldiğini belirten Nezzal, “Hamas İsrail’i Gazze’ye çekip cehennemin kapılarını aralayarak siyasi hedeflerine varmaya çalışıyor” dedi.

 

Hamas’a bağlı silahlı grupların İsrail’le birlikte Filistin Özerk Yönetimi merkezlerine saldırdığını söyleyen Nezzal, bunun devam etmesi durumunda İsrail’le Hamas’ın ortak hedefinin gerçekleşeceğini, Mekke Anlaşması’nın biteceğini ve ulusal birlik hükümetinin düşeceğini söyledi.