Lübnan’da şiddetli çatışmalar

01 Ocak 1970

SAAF-Lübnan ordusuyla Fethu’l- İslam militanları arasında ülkenin kuzeyindeki Trablus kentinde

SAAF-Lübnan ordusuyla Fethu’l- İslam militanları arasında ülkenin kuzeyindeki Trablus kentinde yaşanan çatışmalarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildiriliyor.

 

Fethu’l- İslam militanlarının Trablus’un kuzeyindeki Nehru’l- Bared bölgesinde Lübnan ordusuna mensup 11 askeri öldürüp 30 kişiyi de yaralaması üzerine bölgeye asker gönderen Lübnan ordusu bölgedeki asker sayısını arttırdı.

 

Çatışmalar sürerken, beş Fethu’l- İslam militanıyla mülteci kampındaki birçok sivilin yaşanan çatışmalarda hayatını kaybettiği bildiriliyor.

 

Lübnan ordusuyla güvenlik güçlerinin Fethu’l- İslam militanlarının barındığı Filistin mülteci kampına hala girmeyi başaramadığı, militanların bulunduğu binaları ağır silahlarla vurmayı sürdürdüğü bildiriliyor.

 

Fethul’l- İslam militanlarının pususu sonucu bir saat kadar önce de 4 Lübnan askerinin öldürüldüğü belirtilirken kampta kaç sivilin hayatını kaybettiği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

 

İran radyosunun Trablus’taki muhabiri, bölgedeki durumun sakinleşmeye başladığını bildirirken Lübnan’daki Hamas, el-Fetih ve İslami Cihat temsilcileri, Fethu’l- İslam’la hiçbir bağlantılarının olmadığını açıkladılar.

 

Hamas’ın Lübnan temsilcisi Usame Hamdan çatışmaların sona erdirilmesi için temasların başlatıldığını söyledi.

 

El-Arabiya televizyonunun son dakika gelişmesi olarak duyurduğuna göre ise Trablus'taki Nehru'l- Bared Filistin mülteci kampına asker takviyesi yapan Lübnan ordusu 12 Fethu'l- İslam örgütü üyesini tutukladı.