Yemen füzesi, Netanyahu’ya acil iniş yaptırdı

16 Eylul 2025

Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail’in Hudeyde Limanı’na saldırısının hemen ardından, hipersonik balistik füze ve insansız hava araçlarıyla Tel Aviv ile Ramon Havalimanı’nı vurdu.

YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, yaptığı açıklamada, Yemen’in İsrail’in Gazze’ye yönelik “soykırım ve ağır saldırılarına” yanıt olarak harekete geçtiğini bildirdi.

Seri, bu çerçevede Yemen Silahlı Kuvvetleri Füze Birimi’nin, “Filistin 2” tipi hipersonik balistik füze ile işgal altındaki Yafa (Tel Aviv) bölgesinde İsrail’e ait hassas bir hedefi vurduğunu belirtti.

Sözcü, operasyonun başarıyla tamamlandığını ve milyonlarca İsraillinin sığınaklara kaçmasına yol açtığını ifade etti.

Seri, ayrıca, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin insansız hava araçlarıyla gerçekleştirdiği operasyon kapsamında, işgal altındaki Güney Filistin’de bulunan Ramon Havalimanı’nın hedef alındığını ve operasyonun başarıyla sonuçlandığını kaydetti.

Yemen, açıklamasında Arap ve İslam dünyasının tüm üyelerini, Gazze’de soykırım, abluka, açlık ve zorla yerinden edilme tehdidi altında olan Filistin halkına karşı dini, ahlaki ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

[video]

Tuğgeneral Seri, sessiz kalmanın İsrail’in saldırganlığını artıracağını belirterek, bu vahşi saldırının Arap ve İslam ülkelerine yayılabileceği uyarısında bulundu. Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin, Gazze’ye yönelik saldırılar durdurulana ve abluka kaldırılana kadar operasyonlarını sürdüreceği ifade edildi.

İsrail işgal güçleri de salı akşamı Yemen’den bir füzenin fırlatıldığını tespit ettiklerini ve işgal altındaki Kudüs ile “Merkez”, “Lakiş” ve “Heşfela” bölgelerinde sirenlerin çaldığını bildirdi.

Olayın ardından, İsrail medyası Başbakan Benyamin Netanyahu’ya ait “Siyon Kanadı” uçağının, füzenin fırlatılmasının ardından acil iniş yapmak zorunda kaldığını duyurdu.

Bu gelişme, İsrail’in Yemen’deki Hudeyde Limanı’nı 12 hava saldırısıyla hedef almasının hemen ardından yaşandı.