Hizbullah'tan FKÖ Hamas gerginliğine arabuluculuk

01 Ocak 1970

SAAF- Son günlerde yaşanan Hamas el-Fetih gerginliğini gidermek için Lübnan Hizbullahı’ndan arabuluculuk yapması istendi.

SAAF-Son günlerde yaşanan Hamas el-Fetih gerginliğini gidermek için Lübnan Hizbullahı’ndan arabuluculuk yapması istendi.

 

Filistinli grup temsilcileri, Hamas’la el-Fetih arasındaki gerginliğin giderilmesi konusunda arabuluculuk yapması için Hizbullah siyasi sorumlusu Hasan İzzeddin’le görüştü.

 

Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Lübnan sekreteri Halid el-Arif başkanlığındaki Filistin heyetinin Hizbullah yetkilisiyle Hamas ve el-Fetih arasında yaşanan propaganda ve siyasi açıklama savaşı çerçevesinde görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

 

Görüşmede, tarafların böylesi bir hassas dönemde Filistin içerisindeki iç ihtilaflardan İsrail’in yararlanacağı konusunda görüş birliğine vardıkları açıklandı.

 

FKÖ yetkilisi el-Arif görüşme sonrası yaptığı basın toplantısında Hamas’la el-Fetih arasında yaşanan gerginliğin geçici ve yüzeysel olduğunu ve Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmut Abbas’ın da bunu vurguladığını ifade etti.

 

Hamas siyasi ilişkiler sorumlusu Ali Bereket de Hamas’ın Filistin’in ulusal bütünlüğüne bağlı olduğunu belirterek sorunun tek çözüm yolunun diyalog olduğunu ifade etti.