El-Fetih’ten Fethu’l- İslam’a operasyon

01 Ocak 1970

SAAF-Lübnan ordusuyla Fethu’l- İslam militanları arasında ilan edilen bir günlük ateşkes bu gece

SAAF-Lübnan ordusuyla Fethu’l- İslam militanları arasında ilan edilen bir günlük ateşkes bu gece bozulurken, el-Fetih’e bağlı 300 kişilik bir grubun da Lübnan ordusuyla birlikte Nehru’l- Bared Filistin mülteci kampındaki Fethu’l- İslam militanlarına operasyon yapmaya başladığı bildiriliyor.

 

Dün ilan edilen ateşkesten sonra Lübnan’ın kuzeyindeki Trablus kentinde yer alan Nehru’l- Bared Filistin mülteci kampına yönelik operasyonların yeniden başladığı bildiriliyor. Bölgeden yoğun makineli tüfek seslerinin geldiği ifade ediliyor.

 

Öte yandan Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’a yakın isimlerden el-Fetih’in Lübnan’daki temsilcilerinden Sultan Ebu’l- Ayneyn liderliğinde 200-300 kişilik bir silahlı el-Fetih milisinin de Fuat Sinyore kabinesiyle koordineli bir şekilde Nehru’l- Bared Filistin mülteci kampındaki Fethu’l- İslam militanlarına karşı operasyona başladığı bildiriliyor.

 

Bugün öğleden sonra Trablus kentinin çeşitli bölgelerinde Lübnan güvenlik güçleriyle Fethu’l- İslam militanları arasında çatışmalar yaşandığı ve bir Fethu’l- İslam militanının öldürüldüğü bildiriliyor.