Sinyore’nin sert açıklaması Filistinlileri kaygılandırıyor

01 Ocak 1970

SAAF-Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore’nin Fethu’l- İslam karargahlarını yerle bir edecekleri

SAAF-Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore’nin Fethu’l- İslam karargahlarını yerle bir edecekleri yönündeki açıklaması Lübnan’daki Filistinli mültecileri endişelendirdi.

 

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore, bugün akşamüzeri düzenlediği basın toplantısında Fathu’l- İslam örgütünü kastederek “hükümet bu olgunun kökünü kazımaya kararlıdır” demişti.

 

Lübnan Başbakanı Sinyore Lübnan ordusunun bu örgütün kurbanı haline geldiğini belirterek örgütün İslam’la hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

 

Lübnan ordusunun Fethu’l- İslam adlı örgüte yönelik operasyonlarından dolayı Lübnan hükümetinin Filistinli mültecileri hedef aldığının iddia edildiğini belirten Sinyore, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

 

“Mülteci kamplarındaki Filistinlileri ortadan kaldırmayla terörist bir örgüte yönelik operasyonların birbirinden farklı şeyler olduğunu bilmemiz gerekir” diyen Sinyore, terörist örgütün kökünün kazınacağını belirtti.

 

Öte yandan yapılan ateşkesten sonra Trablus’taki dini ve siyasi liderlerin, Filistinli dini ve siyasi şahsiyetlerle temaslar kurarak olayların yatışması için çaba harcadığı bildiriliyor.

 

Lübnan Tevhit hareketi lideri Bilal Şaban’ın ordu yetkilileriyle ve hükümetteki siyasi yetkililerle görüşmeler yaptığı bildirilirken, Nehru’l- Bared Filistin mülteci kampına giden tüm giriş ve çıkışları tutan Lübnan ordusunun yeni bir saldırıya başlayabileceği ifade ediliyor.

 

Elektriğin ve suyun kesik olduğu ve tıbbi yardımların yapılamadığı Nehru’l- Bared mülteci kampında halen yaşamını sürdüren 20 bin kadar Filistinlinin son derece olumsuz insani şartlarda bulunduğu bildiriliyor.

 

Bazı cesetlerin hala enkaz altında bulunuyor olmasından dolayı da kampta salgın hastalıkların baş göstermesinden endişe ediliyor.