Adnan Duleymi’den siyasi süreçten çekilme tehdidi

01 Ocak 1970

SAAF-Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’yi siyasi süreçten

SAAF-Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’yi siyasi süreçten çekilmekle tehdit etti.

 

Irak parlamentosunda 44 milletvekili bulunan Irak Uzlaşma Cephesi’nin lideri Adnan Duleymi, Sünni parlamenterlerin arama ve kontrole tabi tutulması veya bunların milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması durumunda grubunun siyasi süreçten çekileceğini açıkladı.

 

Bir grup Iraklı parlamentere hitaben bir konuşma yapan Duleymi, “Nuri maliki şunu bilmelidir ki Sünni parlamenterlerin aranmasına veya milletvekili dokunulmazlılıklarının kaldırılmasına devam edilirse ben artık parlamentoda olmayacağım” dedi.

 

Irak Uzlaşma cephesi Lideri Adnan Duleymi’nin evinde daha önce yapılan aramada patlayıcı yüklü araçlar bulunmuş, bunların Duleymi’nin korumalarına ait olduğu açıklanmıştı. Bir süre önce de Bağdat’taki Sarrafiye köprüsüne düzenlenen bombalı saldırının Duleymi’nin korumaları tarafından gerçekleştirildiği belirtilmişti.

 

Irak’taki en yüksek yargı organı olan Yüksek Yargı Şurası, Adnan Duleymi hakkında tutuklama kararı çıkarmış ve Duleymi’nin milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etmişti.