Kabanci: İşgalciler teröristlerle birlikte komplo düzenliyor

01 Ocak 1970

SAAF-Necef Cuma İmamı ve Ayetullah Sistani’nin Temsilcisi Sadruddin Kabanci, Irak’taki çok

SAAF-Necef Cuma İmamı ve Ayetullah Sistani’nin Temsilcisi Sadruddin Kabanci, Irak’taki çok uluslu gücü teröristlerle birlikte komplolar düzenlemekle suçladı.

 

Irak’taki çok uluslu gücü teröristlerle işbirliği yaparak komplolar düzenlemekle suçlayan Necef Cuma İmamı Sadruddin Kabanci, ABD’nin Irak’taki operasyonlarının başarısız olduğunu belirtti.

 

Irak’ın mevcut bunalımdan kurtulması için Şiilerin Sünnilerin ve Kürtlerin birleşmesi gerektiğini söyleyen Kabanci, bugün Necef’teki bürosunda Iraklı bazı hükümet yetkililerini kabul ederek çeşitli illerde yaşayan halkın şikayetlerini yetkililere iletti.

 

Diyala, Hille, Latifiye ve İskenderiye’deki halkın şikayetlerini hükümet yetkililerine ilettiğini belirten Kabanci, “Halkın şikayetleri de gösteriyor ki çok uluslu güç, teröristlerle işbirliği yaparak komplolar düzenliyor. Bu da bizim siyasi tutumumuzu gözden geçirmemizi gerektiriyor” dedi.

 

Irak halkının sorunlarının arttığını belirten Kabanci, Şii, Sünni ve Kürtlerden oluşan bir ittifakın zaruri olduğunu söyledi.