Cebel Lübnan müftüsünden Nasrullah’a fitnecilik suçlaması

01 Ocak 1970

SAAF-Cebel Lübnan Müftüsü Muhammed Ali el-Cevzu, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan

SAAF-Cebel Lübnan Müftüsü Muhammed Ali el-Cevzu, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ı fitnecilik yapmakla suçladı.

 

Şarku’l- Evsat gazetesinin haberine göre Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın güney Lübnan’ın İsrail işgalinden kurtarılmasının 7 yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmayı eleştiren Cebel Lübnan Müftüsü Muhammed Ali el-Cevzu, “Direniş, Lübnan hükümetinin, ordusunun, halkının, özgürlük ve bağımsızlığın omzundaki ağır bir yüktür” dedi.

 

Hizbullah’ı hükümeti ve orduyu tanımamakla suçlayan müftü, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’ın konuşmasında bunu açıkça dile getirdiğini belirterek “Hizbullah, Lübnan’ın her yerinde fitne çıkarmaya çalışmaktadır” dedi.

 

Cebel Lübnan Müftüsü, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın bazı mülteci kamplarındaki Filistinlileri Lübnanlılara karşı kışkırtmaya çalıştığını söyledi.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, silahlı bir gruba operasyon yapılması gerekçesiyle Filistin kamplarındaki sivil insanların hedef alınmaması gerektiğini belirtmiş, Lübnan askerinin kanının ve Filistin mülteci kamplarının bir kırmızıçizgi olduğunu söylemişti.

 

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore ile İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat da Hizbullah Genel Sekreteri Nasrullah'ı Nehru'l- Barid mülteci kampında Lübnan ordusuna saldıran teröristleri açık bir dille kınamamakla suçlamıştı.