Mukteda Sadr 8 ilin valisiyle toplantı yaptı

01 Ocak 1970

SAAF-Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, Irak’taki 8 ilin valisiyle Necef’te bir

SAAF-Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, Irak’taki 8 ilin valisiyle Necef’te bir toplantı yaptı.

 

Necef’teki Sadr bürosunda gerçekleştirilen toplantıya Bağdat, Necef, Kerbela, Babil, Vasıt, Musenna, Nasıriye ve Ammara valilerinin katıldığı bildirildi.

 

Necef Valisi Esed Ebu Gilel, Mukteda Sadr’la yaptığı görüşmeden sonra toplantıda ulusal birliğin ve ulusal uzlaşmanın öneminin vurgulandığını açıkladı.

 

Mukteda Sadr’ın Mehdi Ordusu’yla Irak güvenlik güçleri arasında çatışma yaşanmamasını istediğini belirten Necef Valisi, Sadr’ın iki taraf arasındaki sorunların çatışarak değil barışçı yollarla çözülmesini istediğini bildirdi.

 

Bölgeden bildiren kaynaklar da Mukteda Sadr’la valiler arasında yapılan toplantının ana gündeminin ülkenin önemli kentlerinde Irak güvenlik güçleriyle Mehdi Ordusu arasında yaşanan çatışmalar olduğunu ifade etti.

 

Mukteda Sadr’ın toplantıda valilere Irak güvenlik güçleriyle Mehdi Ordusu arasında yaşanan çatışmaların işgalcilerin lehine olduğunu ve işgalcilerin bu bahaneyle olaylara müdahil olduğunu söylediği ve sorunun diyalogla çözülmesi için çalışacağına söz verdiği bildiriliyor.