YDH - Filistin İslami Cihad Hareketi, İsrail ile varılan ateşkes ve esir takası anlaşmasının "hiçbir kimsenin hibesi olmadığını" bildirdi.
Direniş örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, anlaşmanın sahadaki mücadele sayesinde kazanıldığı belirtildi.
Açıklamada, arabulucuların rolü kabul edilirken şu ifadelere yer verildi:
"Siyonist düşmanla varılan ateşkes ve esir değişimi anlaşması kimsenin hibesi değildir. Arabuluculuk yapan Arap ve uluslararası çabaları inkar etmiyoruz; ancak halkımızın yaptığı büyük fedakârlıkların büyüklüğünü ve cephede düşman kuvvetleriyle yüzleşen savaşçılarımızın gösterdiği benzersiz cesaret ve kahramanlığı vurgulamak istiyoruz."
Açıklamada, "Eğer bu olmasaydı, direniş masada güçlü bir muhatap olamazdı" denildi.
Açıklamanın devamında, çatışmalarda hayatını kaybedenlere atıfta bulunularak, anlaşmanın onlar sayesinde mümkün olduğu ifade edildi:
"Bu tarihi anlarda, direnişin dimdik ayakta kalmasında en büyük paya sahip olan ve düşmanı saldırıyı durdurmaya zorlayacak anlaşmanın imzalanabileceği bu önemli noktaya gelmemizi sağlayan azametli şehitlerimizi halkımız asla unutmayacaktır."