Netanyahu: İsrail caydırıcılığı ağır bir darbe aldı

01 Ocak 1970

SAAF-İsrail’deki Likud Partisi lideri Benyamin Netanyahu, Hizbullah’la yapılan son savaşla İsrail

SAAF-İsrail’deki Likud Partisi lideri Benyamin Netanyahu, Hizbullah’la yapılan son savaşla İsrail caydırıcılığının çok ağır bir darbe aldığını söyledi.

 

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesinin haberine göre Likud Partisi lideri Benyamin Netanyahu, başbakan Ehud Olmert’in politikalarını sert bir şekilde eleştirerek son Lübnan savaşında İsrail caydırıcılığının ağır bir darbe aldığını belirtti.

 

İsrail Başbakanı Olmert’in Lübnan savaşı sırasındaki politikasının İsrail’i zayıflattığını söyleyen Netanyahu, “O savaşta görülen en büyük zarar, İsrail caydırıcılığının ağır bir darbe alması olmuştur” dedi.

 

Muhalefetin savaş sırasında savaşın kazanılması için hükümete tam destek verdiğini de belirten Netanyahu, savaş sırasında bir cepheyle karşı karşıya olan İsrail’in bugün üç cepheyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

 

Netanyahu, “Bugün üç cepheyle karşı karşıyayız, Lübnan’da Hizbullah, askeri kapasitesini savaş öncesi duruma getirmeyi başardı, Gazze şeridi ikinci bir Lübnan’a döndü, buna tüneller ve silah depoları da eklendi ve Philadelphi güzergahı silah kaçakçılığı açısından bir otobana dönüştü” dedi.