Netanyahu: İsrail caydırıcılığı ağır bir darbe aldı Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
İSRAİL
05 Aralık 2007 · 01:00

Netanyahu: İsrail caydırıcılığı ağır bir darbe aldı

SAAF-İsrail’deki Likud Partisi lideri Benyamin Netanyahu, Hizbullah’la yapılan son savaşla İsrail

SAAF-İsrail’deki Likud Partisi lideri Benyamin Netanyahu, Hizbullah’la yapılan son savaşla İsrail caydırıcılığının çok ağır bir darbe aldığını söyledi.

 

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesinin haberine göre Likud Partisi lideri Benyamin Netanyahu, başbakan Ehud Olmert’in politikalarını sert bir şekilde eleştirerek son Lübnan savaşında İsrail caydırıcılığının ağır bir darbe aldığını belirtti.

 

İsrail Başbakanı Olmert’in Lübnan savaşı sırasındaki politikasının İsrail’i zayıflattığını söyleyen Netanyahu, “O savaşta görülen en büyük zarar, İsrail caydırıcılığının ağır bir darbe alması olmuştur” dedi.

 

Muhalefetin savaş sırasında savaşın kazanılması için hükümete tam destek verdiğini de belirten Netanyahu, savaş sırasında bir cepheyle karşı karşıya olan İsrail’in bugün üç cepheyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

 

Netanyahu, “Bugün üç cepheyle karşı karşıyayız, Lübnan’da Hizbullah, askeri kapasitesini savaş öncesi duruma getirmeyi başardı, Gazze şeridi ikinci bir Lübnan’a döndü, buna tüneller ve silah depoları da eklendi ve Philadelphi güzergahı silah kaçakçılığı açısından bir otobana dönüştü” dedi.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 19.08.2026 10:35 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/3146/netanyahu-israil-caydiriciligi-agir-bir-darbe-aldi