Hamas: Darbeciler kırmızı çizgiyi aştı

06 Kasım 2007

SAAF-Filistin’de bakanlar kurulu toplantısı yapıldığı sırada başbakanlığa ateş açılmasını sert bir

SAAF-Filistin’de bakanlar kurulu toplantısı yapıldığı sırada başbakanlığa ateş açılmasını sert bir dille kınayan Hamas, buna karşı sessiz kalmayacaklarını bildirdi.

 

Başbakanlığa yönelik silahlı saldırının ardından Filistin Enformasyon Merkezi’ne bir açıklamada bulunan Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yapılan eylemi “korkakça bir cinayet” diye niteleyerek “bu darbeci grup, giriştiği bu gayri insani eylemle Filistin içindeki durumu kaosa çevirmeye çalıştığını göstermektedir” dedi.

 

Bugün sabah Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Basım Naim’e de silahlı saldırıda bulunulduğunu hatırlatan Berhum, darbecilerin ulusal birlik hükümetini ve bunun mücadeleci liderlerini hedef almaya başladığını söyledi.

 

Yapılan bu eylem karşısında sessiz kalmayacaklarını belirten Berhum, “Darbeciler bu insanlık dışı eylemleriyle yalnızca Hamas’a değil, Filistin ulusal programına darbe vurmayı amaçlamıştır. Bu eylem, yasal Filistin hükümetini hedef alan Siyonistlerin planıyla aynı doğrultudadır” dedi.

 

Filistin Enformasyon Merkezi, saldırıyı el-Fetih’e bağlı silahlı gruplarla güvenlik servisine bağlı elamanların gerçekleştirdiği saldırı sırasında Başbakan İsmail Heniye’nin Bakanlar kurulu toplantısı yaptığını belirtti.