ABD’den Nuri el-Maliki’ye bir aylık süre

06 Aralık 2007

SAAF-Amerika’nın Ortadoğu’daki kuvvetlerinin komutanı Amiral William J. Fallon, Irak

SAAF-Amerika’nın Ortadoğu’daki kuvvetlerinin komutanı Amiral William J. Fallon, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’yi uyararak bir ay içerisinde Irak’ta hissedilir bir iyileşme istedi.

 

New York Times gazetesinin haberine göre Amerika’nın Ortadoğu’daki kuvvetlerinin komutanı Amiral William J. Fallon, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’yi uyararak bir ay içinde Irak’ta hissedilir bir düzelme olmaması durumunda ABD Kongresi’nin öfkesine muhatap olacağını belirtti.

 

Bağdat’ta Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile görüşen Amiral Fallon, bir süredir hazırlanmasına devam edilen petrol yasasının Beyaz Saray ve Pentagon’un Irak’ta sağlanan ilerlemelerle ilgili ABD Kongresine sunacağı raporu hazırlamadan önce çıkarılmasını istedi.

 

Gazetenin haberine göre ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker ve Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubai’nin de hazır bulunduğu görüşmede Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak’ta güvenlik ve istikrar konusunda ilerleme sağlanmasının Suriye ve İran’ın tutumuna bağlı olduğunu söyleyerek “Irak’ta güvenliğin sağlanması için İran ve Suriye’nin işbirliğine ihtiyacımız var” dedi.