İkinci görüşme diplomatların serbest bırakılmasına bağlı

06 Aralık 2007

SAAF-İran’la ABD arasında daha önce Bağdat’ta düzenlenen görüşmelerin ikinci turunun,

SAAF-İran’la ABD arasında daha önce Bağdat’ta düzenlenen görüşmelerin ikinci turunun, Erbil’deki İran konsolosluğundan ABD askerleri tarafından kaçırılan İranlı diplomatların serbest bırakılmasına bağlı olduğu bildirildi.

 

İran’ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Kazımi Kummi, İran’la Amerika arasında yapılması muhtemel ikinci görüşmenin temel konularından birinin de Amerikan askerleri tarafından kaçırılan İranlı diplomatların durumu olduğunu açıkladı.

 

Öte yandan İrna haber ajansının bildirdiğine göre Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubai, İran’la Amerika arasında ikinci bir görüşmenin gerçekleşebileceğini söyledi.

 

İrna haber ajansına bir demeç veren Rubai, görüşmelerin ilk görüşmede olduğu gibi yine büyükelçiler düzeyinde yapılacağını ve beş İranlı diplomatın serbest bırakılmasının da bu görüşmelerin temel konusunu oluşturduğunu söyledi.

 

Irak Ulusal Güvenlik danışmanı Rubai, İranlı diplomatların ailelerinin birkaç hafta içinde güzel haberler duyabileceklerini ifade etti.

 

Resmi bir ziyaret için tahran'da bulunan Irak Başbakan Yardımcısı Berhem Salih de İranlı diplomatların serbest bırakılması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade etti.