Ahmed Cibril: Arap ülkeleri Filistin’deki ça

01 Ocak 1970

YDH-Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi-Genel Komutanlık örgütü lideri Ahmed Cibril, bazı Arap ülkelerini Filistin’deki çatışmaları körüklemekle suçladı.

YDH-Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi-Genel Komutanlık örgütü lideri Ahmed Cibril, bazı Arap ülkelerini Filistin’deki çatışmaları körüklemekle suçladı.

 

El Cezire televizyonuna bir demeç veren Ahmed Cibril, “Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa’dan, Kahire’de düzenlenecek Arap ülkeleri Dışişleri Bakanları toplantısında bazı Arap ülkelerine Filistin’deki şiddeti daha da tırmandırmalarına izin vermemelidir” dedi.

 

Demecinde herhangi bir ülke ismi vermemekle birlikte Cibril, “Bazı Arap ülkeleri, İsrail ve ABD ile işbirliği yaparak Yaser Arafat’a da başkaldırmış olan Muhammed Dahlan gibi kişilerin komutasındaki Özerk Yönetim muhafızlarına eğitim ve silah vererek onlara üsler kurdular” dedi.

 

İsrail güvenlik yetkilileri de geçtiğimiz aralık ayında Mısır’ın İsrail’le koordineli olarak el-Fetih’e dikkate değer ölçüde silah ve mühimmat verdiğini açıklamıştı.

 

İsrail radyosu da daha önce Mahmud Abbas’a bağlı muhafız güçlerine Ürdün aracılığıyla çok sayıda silah ve mühimmat verildiğini duyurmuştu.

 

Ahmed Cibril, el-Cezire televizyonuna verdiği uzun demecinde Filistin halkının Hamas’a oy verdiği için ABD, İsrail, Bazı Arap ülkeleri ve bazı el-Fetih liderleri tarafından açlığa mahkum edilerek cezalandırıldığını söyledi.

 

Hamas’ın Filistin’de yaratılan mafya çetelerinin oluşturduğu kaosu ve el-Fetih içindeki yolsuzluk ve talanı ortadan kaldırmaya çalıştığını söyleyen Cibril, kahire toplantısına da çağrıda bulunarak İsmail Heniye’ye istifa etmesi, Mahmud Abbas’a da hükümeti kurma görevini tekrar İsmail Heniye’ye vermesi tavsiyesinde bulunmasını istedi.

 

Ahmed Cibril ayrıca İsmail Heniye’nin Hamas ve el-Fetih üyelerinden oluşmayan bağımsız ve teknokrat isimlerle kuracağı yeni kabinenin Filistin’i içine düştüğü bunalımdan kurtarabileceğini ifade etti.