YDH-Hamas’ın müttefiki olan Filistin Halk Komitelerinin sözcüsü, Gazze’deki el-Fetih binalarında el-fetih’in ABD ve İsrail istihbaratlarıyla ilişkisini gösteren belgelerin bulunduğunu açıkladı.

 

Filistin Halk komiteleri Sözcüsü Muhammed Abdel-El, geçtiğimiz Perşembe günü ele geçirilen Gazze’deki el-Fetih binalarında ABD istihbarat servisi CIA’nın Ortadoğu’daki casusluk ağını ortaya koyan çok sayıda belge ele geçirildiğini açıkladı.

 

Worldnet daily internet sitesinin bildirdiğine göre bulunan bu belgelerin ele geçirilen silahlardan çok daha fazla değerli olduğunu söyleyen halk Komiteleri Sözcüsü, söz konusu belgelerin incelenmesinin sürdüğünü açıkladı.

 

Gazze’deki el-Fetih binalarında ele geçirilen belgelerin el-Fetih’in ABD ve İsrail istihbarat servisleriyle olan işbirliğini ortaya koyduğunu belirten Filistin halk Komiteleri Sözcüsü, söz konusu belgelerde Hamas üyelerinin takibinde ve eylemlerin önlenmesinde CIA’nın izlediği yöntemin ve el-Fetih’in Hamas’a ve diğer direnişçi gruplara mensup kişilere yönelik terör planlarının yer aldığını bildirdi.

 

Hamas’ın önde gelen üyelerinden Ebu Abdullah da söz konusu istihbarat belgelerinde CIA’nın bazı Arap ülkelerindeki istihbarat ağının ortaya çıktığını belirterek bu belgelerin özellikle Mısır ve Ürdün’de Hamas’a destek verenlerin nasıl ortadan kaldırıldığını ortaya koyduğunu ifade etti.

 

Ebu Abdullah, “biz bu belgeleri bazı Arap ülkelerinin cani ABD ile yaptığı işbirliğini ispat etmek için kullanacağız” dedi.