YDH-Filistin özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın mevcut ulusal birlik hükümetini feshederek bir olağanüstü hal hükümeti kurmakla görevlendirdiği Selam el-Feyyaz, yeni hükümetin en geç yarın öğleden önce belirleneceğini açıkladı.

 

Bugün Ramallah’ta Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’la bir toplantı yaptıktan sonra açıklamada bulunan eski Maliye Bakanı Feyyaz, olağanüstü hal hükümetinin en geç yarın öğleden önce belirleneceğini söyledi.

 

Abbas’ın mevcut ulusal birlik hükümetini feshederek Selam el-Fayyaz’a olağanüstü hal hükümeti kurdurma kararı Hamas tarafından meşru Filistin hükümetine yönelik bir hükümet darbesi olarak nitelendiriliyor.

 

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in Gazze’de hakimiyet kurmak ve Özerk Yönetimin iktidarını ele geçirmek gibi bir niyetleri olmadığını açıklamasına ve Abbas’ı hala Özerk Yönetimin lideri olarak tanıdıklarını açıklamasına rağmen, Mahmud Abbas, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa’nın Halid Meşal’le görüşmesi için yaptığı öneriyi reddetti.

 

Daha önce de Abbas’ın danışmanlarından Yasir Abdurabbih, Abbas ve Meşal görüşmesini kastederek “katillerle görüşmeyeceğiz” demişti.