YDH-İsrail Cezaevinde bulunan el-Fetih’in önde gelen isimlerinden Mervan Bargusi, Hamas’ı Gazze’de darbe yapmaya çalışmakla suçlayarak yeni hükümeti desteklediğini açıkladı.

 

Mervan Bargusi, batı Şeria’nın Ramallah kentindeki bürosu aracılığıyla yayınladığı mesajda Hamas’ı Gazze şeridinde Özerk Yönetime askeri darbe yapmakla suçladı ve Selam el-Feyyaz liderliğinde kurulan yeni hükümeti desteklediğini belirtti.

 

Yeni hükümetin ülkede yaşanan kaosu ortadan kaldırarak adaleti ve istikrarı sağlayacağını öne süren Bargusi, bu şekilde ulusal bütünlüğün de korunacağını söyledi.

 

Ulusal birlik hükümetinin Başbakanı İsmail Heniye’den de Filistin özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın hükümeti lağvetme kararına itaat etmesini ve yeni hükümetle işbirliği yapmasını isteyen Bargusi, Batı Şeria’daki Hamas bürolarına yapılan saldırıların da kabul edilemez olduğunu ifade etti.

 

2000 yılında İsrail askerleri tarafından tutuklanarak cezaevine atılan Mervan Bargusi, 2004 yılında İsrail tarafından müebbet hapse mahkum edilmişti.