YDH-Filistin Kurtuluş örgütü, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın, Hamas’sız erken seçim kararı aldığını açıkladı.

 

El-Alem televizyonunun son dakika gelişmesi olarak duyurduğu habere göre Filistin Kurtuluş Örgütü, Özerk Yönetim Lideri Mahmud Abbas’ın Yasama Meclisi ve Özerk Yönetim Liderliği için Hamas’ı devre dışı bırakan bir erken seçim kararı aldığını açıkladı.

 

Filistin Kurtuluş Örgütü, Mahmud Abbas’ın Hamas’ı devre dışı bırakan Yasama Meclisi ve Özerk Yönetim liderliği seçimini desteklediğini belirtti.

 

Hamas’ı seçime sokmama formülü

 

Hamas’ı seçim dışında bırakacak formül de Filistin Kurtuluş örgütü üyesi Salih Rıfat tarafından açıklandı. Bugün Ramallah’ta bir açıklama yapan Rıfat, yapılacak seçime katılan grupların Filistin Kurtuluş Örgütü siyasi programına uyması gerektiğini söyledi.

 

Hamas’ın Mahmud Abbas’ın Filistin Kurtuluş Örgütü Merkez Komitesi’ne İsrail Filistin meselesinin görüşmeler yoluyla çözümlenmesi yönünde yaptığı tavsiyeyi kabul etmemesi Hamas’ın bu seçimlere girmesinin engellenmesi anlamına geldiği belirtiliyor.