Baasçılardan Saddam’ın doğum günü dolayısıyla açıklama

01 Ocak 1970

SAAF- Irak’taki devrik Baas Partisi, albasrah.net adlı resmi internet sitesi aracılığıyla Saddam Hüseyin’in doğum günü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

SAAF- Irak’taki devrik Baas Partisi, albasrah.net adlı resmi internet sitesi aracılığıyla Saddam Hüseyin’in doğum günü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

 

Baas Partisi ve Irak direnişi hakkında verdiği haberler sebebiyle çok izlenen sitelerden biri olan albasrah.net’teki açıklamada şu ifadelere yer veriliyor.

 

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

 

Liderin Doğum Günü Münasebetiyle, Irak’ın kurtuluşu için verilen direnişe yeni bir soluk katması ümidiyle. Saddam’a verilen sözün ve biatın devamı temennisiyle, Saddam Hüseyin, Baas’ın Irak’a hediyesi, Irak’ın ise ümmete bir hediyesidir.

 

Ey halkımızın yüce evlatları! Ey kahraman mücahitler! Ey vatanın dört bir yanında direniş gösteren Basçılar!

 

Bu ayın 28’inde Baasçılar, Irak’taki onurlu şahsiyetler ve saygın Arap Ümmeti, Sosyalist Arap Baas Partisi Başkanı, lider yoldaşımız Saddam Hüseyin’in doğum gününü anıyor. Allah onu korusun ve özgürlüğüne kavuştursun.

 

Baas liderliğinde kahraman Irak halkı, Siyonist-Amerikan ortaklığında gerçekleştirilen emperyalist işgalden kurtulma yolunda saygın Arap ve İslam tarihinin şeref ve kahramanlık sayfalarına bir yenisini daha kaydetmektedir. Arap vatanının kimliği ve sınırlarını yeniden çizmek için Irak’a gelen işgalciler; Irak’ı tüm Dünya’ya kanlı diktatörlüğünü dayatabilmek için kullanacaktır.

 

Bu yılki yaş günü, sahibinin meziyetleri olan erkeklik, yücelik, ilkelere bağlılık, sebat, cesaret, meydan okuma, temizlik, iman, cihad, kendini-evladını-makamını kurban etme gibi vasıflara sahiptir. Bugün Irak’ın kurtuluş mücadelesi, Baasçıların ve mümin mücahitlerin omzundadır. Ne kadar çok kurban verirsek ve ne kadar uzun süre dirensek de vatanın bölünmezliği ve Irak’ın asil Arap bağlılığının arkasında duracağız. Saddam Hüseyin, yoldaşları, direnişçi basçılar ve onurlu Iraklılar bu bağlılıklarını koruyacak ve bunun için kendilerini feda edecektir.

 

Ey yoldaşlar! Ey mücahitler!

 

Irak’taki partimizin çok erkenden Siyonist-Amerikan planlarını ve muhtemel sonuçlarını anlamış; Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin (Allah onu özgürlüğüne kavuştursun), tüm aşiret ve gruplarıyla Irak halkını direnişe hazırlamıştır. Halk, Irak’ın savunması ve emperyalizmden kurtulması uğruna mücadele etme işini eline almıştır. Silahlı Irak güçleri, milli güvenlik güçleri ve parti yönetimi düzenli savaşa başvurmanın yanında şehirlerde direniş savaşını sürdürecek şekilde halkı örgütlemiş; özgürlük ve zafer yolunda Irak halkını yönlendirmiştir.

 

Bugün Irak’ta yaşanan hadiseler, Amerika’nın çukura düştüğünü; emperyalist kanlı tarihinin silahlı Irak direnişiyle karşı karşıya kaldığını göstermektedir. Silahlı direniş; geniş çaplı operasyonlar gerilememiş; şiddetini, gücünü ve kapsamını artırmıştır. ABD, Vietnam’da bile görmediği zararı Irak’ta görmüştür. Halka bağlı direniş, bölgedeki devletlerin düşmanlığına ve destek vermemesine rağmen Allah’ı yardımıyla, benzersiz örgütlenmesiyle bunu başarmıştır. Türkmen, Arap ve Kürt halkın her grubu bu direnişe katılmış; partimiz askeri ve taktiksel tecrübesi sayesinde tüm halkı örgütlemiştir. Bu sayede partimiz, Irak işgalini Amerika’nın düştüğü bir çukur haline getirmiştir. Öyle ki ABD, savaş tarihi boyunca böylesi bir silahlı direnişle karşılaşmadığını itiraf etmek zorunda kalmıştır.

 

Ey direnişçi Irak halkı!

 

Irak Baas’ı, işgalcilerin birçok Arap yurdunda yürüttüğü çabanın sadece partiyi yaralamak ve partinin direnişçi tarihini zedelemek olmadığını biliyor. Onlar aynı zamanda iç problemler çıkararak yönetici ve savaşan kadroya zarar vermek; onurlu Irak direnişini zayıflatmak istiyorlar. Dolayısıyla gündeme getirilen uydurma problemleri -gerekçesi ne olsun- önemsememek, özgürlük sonrası partimizin kongreleriyle kendi içimizde çözmek için çabalamalıyız. Partimizin yönetimi ve kadrosu bu oyunlara gelen herkesi cezalandıracak; Amerikan istihbaratı ve “Mossad”a hizmet etmekten yargılayacaktır. İstihbarat güçleri ve ekonomik olarak bu projeleri destekleyen Arap yönetimlerine ise kaybedecek olan ata yatırım yapmamayı tavsiye ediyoruz. Irak direnişi kesin zafere yaklaşmaktadır. ABD Irak’ta yenilgiye uğramakta; partimizin başında olduğu Irak direnişi çok yakında halk hükümetini ilan edecektir. Dolayısıyla partimizi yaralamak için mücadele eden Siyonist ve Amerikan güçlerine yardım eden bu yönetimlere, kendilerini Irak’ın yaralanmasından sorumlu tutacağımızı; milli ve vatansever olmayan duruşunuz dolayısıyla bu sorumluluğun sorumluluğunu yükleneceğinizi ifade ediyoruz.

 

Ey Mücahitler ve Direnişçiler!

 

Amerika bugün, Irak savaşıyla asli hedeflerini gerçekleştiremeyeceğini iyice anlamıştır. Onların hedefi Irak’ın zenginliklerini sömürmek, partimizin ayakta tuttuğu milli uyanışın önüne geçmek, “Siyonist oluşum”u himaye etmek, Arap diyarının emperyalizme boyun eğmesini sağlamak, Arap ümmetinin Arap ve İslam kimliğini yok etmekti. Onlar açısından kazanma veya kaybetmenin ölçüsü bunlardı.

 

Bugün Amerika, ancak kısa ve sınırlı bir süre için tahammül edebileceği şekilde kanını ve malını kaybetmektedir. Direniş gücü, ABD’nin işgal masraflarını çıkarabileceği petrol kaynaklarından onu uzak tutmuş; bu sebepten ötürü ABD, yabancı güçlere ve yerel işbirlikçileri kullanmak zorunda kalmıştır. Direniş gücü, İran’ın “Bedir değil Ğadr Tugaylarını” ve Kürt peşmergelerinin tırnaklarını kırmış; yüce Irak halkının iradesini işgalcilerin baskısı altında tutmak için kullanılan yönetimin çabalarına karşı durmuştur. Şu halde kesin zaferimiz ve işgal güçlerinin hezimeti ancak bir vakit meselesidir.

 

Biz mücahit lider Saddam Hüseyin’in doğum gününü bugün kutluyorsak, esaret altında olan liderin tarihe şerefli sayfalar eklediğini biliyoruz. Esaret altında olmasına rağmen o fırsatçılara hesap sormakta, onları cezalandırmaktadır. O Baas’a, Filistin sorunu da dâhil Arap ümmetinin sonunda zafere ulaşacağına ve davasının adil olduğuna inanmaktadır. Diğer Arap liderlerinin Amerika’ya ve Siyonistlere boyun eğdiğini, Condoleezza Rice ve beraberindeki heyete selam verdiğini de göz önünde bulundurursak; böylesine cesur tarihi bir komutanla gurur duymak elbette ki bizim hakkımızdır.

 

Mücadele veren Basçılara ve direnişçi mücahitlere selam olsun! Irak’lı mümin Araplara selam olsun. Direnin ordumuza ve cumhuriyet muhafızlarına selam olsun! Saddam fedailerine, milli güvenlik güçlerine, askeri mücahit birliklere ve meşru devlet müesseselerimizin üyelerine selam olsun. Bu doğum gününde başkan Saddam Hüseyin’e selam olsun!

 

Silahlı direnişi sürdüreceğimize, işgal ordusunu zelil kılacağımıza dair lidere söz veriyoruz. Irak’ı işgalden kurtaracağımıza ve onun bütünlüğünü koruyacağımıza dair lidere söz veriyoruz. Irak’ın Araplığını muhafaza edeceğimize; hain, işbirlikçi ve kalleşlerden kısas alacağımıza dair lidere söz veriyoruz.

 

Baas Partisi Irak yönetim başkanı Saddam Hüseyin’e biat ediyoruz. Irak’ın meşru Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin’e biat ediyoruz. Silahlı Irak güçlerinin lideri Saddam Hüseyin’e biat ediyoruz.

 

Liderin doğum gününü anmamız, partimize ve halkımıza bağlılığın bir simgesidir.

 

Yaşasın onurlu Irak’ın silahlı direnişi! Allah-u Ekber… Allah-u Ekber! Hüsranda olanlar sindirilecektir…