İran: 12 günlük savaşta 4 bin 700 NATO üssü İsrail'i destekledi Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
İRAN
26 Kasım 2025 · 23:25

İran: 12 günlük savaşta 4 bin 700 NATO üssü İsrail'i destekledi

İran Devrim Muhafızları, İsrail’in Haziran ayında düzenlediği saldırıya “4 bin 700 NATO askeri üssünün” destek verdiğini ileri sürdüğü açıklamasında, İran'ın Gerçek Vaat 3 Operasyonu’yla İsrail'in hava savunmasını delip güvenlik ağlarını çökerttiğini ve İsrail'in yanılsamalarını paramparça ettiğini kaydetti.

YDH- İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Ali Muhammed Naini, İsrail’in geçen haziran ayında İran’a yönelik saldırısında “4 bin 700 NATO askeri üssünün” işgale destek verdiğini ileri sürdü.

Naini, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İran füzelerinin Gerçek Vaat 3 Operasyonu sırasında işgalci güçlerin hava savunmasının farklı katmanlarını başarıyla deldiğini ve hedeflerini isabetli şekilde vurduğunu vurguladı.

O dönemde İran’ın, İsrail’e ait araştırma merkezleri, istihbarat üsleri ve işgal altındaki tek rafineriyi hedef aldığına dikkat çeken Naini, yalnızca isabetli saldırılarla kalmayıp, ülke içinde kapsamlı bir istihbarat operasyonu yürüttüklerini belirtti.

Bu istihbarat operasyonunun İsrail’in tüm güvenlik ağlarını çökerttiğini ifade eden Naini, “İsrail’in, İran’ın caydırıcı gücünün azaldığını ve ülkeyi yoğun hava saldırılarıyla bölebileceğini düşündüğünü” söyledi.

Ancak Naini, “Gerçek Vaat Operasyonu'nun bu yanılgıyı paramparça ettiğini, dünyaya İran’ın gerçek gücünü gösterdiğini ve düşmanı yanlış hesaplarından vazgeçirdiğini” sözlerine ekledi.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 19.08.2026 17:18 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/32708/iran-12-gunluk-savasta-4-bin-700-nato-ussu-israil-i-destekledi