İsrailli CEO: İranlıların cesareti İsrail'i şok etti Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
İRAN
27 Kasım 2025 · 10:31

İsrailli CEO: İranlıların cesareti İsrail'i şok etti

İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii CEO’su Boaz Levy, 12 Gün Savaşı'nda İranlıların gösterdiği cesaretin İsrail için beklenmedik olduğunu belirterek gelecekteki çatışmaların kesintisiz ve yoğun füze saldırıları şeklinde gerçekleşeceğini, bu nedenle savunmanın daha koordineli ve sistematik olması gerektiğini ifade etti.

YDH- İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii (IAI) CEO’su Boaz Levy, İbranice yayın yapan Maariv'de yer alan konuşmasında, İsrail ile İran arasındaki 12 Gün Savaşı'nın sonuçlarını değerlendirdi.

Levy, “Ülkenin merkezine böylesine büyük bir füze sürüsü fırlatmaya kimsenin cesaret edebileceğine asla inanmadık.” dedi ve ekledi:

“Bu savaşta İsrail'i asıl şok eden şey, teknoloji değil, İranlıların cesaretiydi.” 

Levy sözlerine şöyle devam etti:

“İsrail, aynı anda böylesine büyük bir füze birikimiyle karşılaşan ilk ülke oldu. İranlılar bir ülkeyi bomba yağmuruna tutmak konusunda yeni bir etki alanı yarattı. Bir sonraki füze savaşının kesintisiz ve yoğun saldırılar halinde gerçekleşeceği, bu nedenle savunmanın tek tek müdahalelerle değil, planlı ve koordineli bir şekilde yapılması gerektiği açık.”

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 21.10.2026 05:43 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/32712/israilli-ceo-iranlilarin-cesareti-israil-i-sok-etti