Lübnan hükümeti, dün 5 İspanyol askerinin ölümüyle sonuçlanan UNIFIL’e yönelik Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
LÜBNAN
06 Aralık 2007 · 01:00

Lübnan hükümeti, dün 5 İspanyol askerinin ölümüyle sonuçlanan UNIFIL’e yönelik

YDH-Lübnan hükümeti, dün 5 İspanyol askerinin ölümüyle sonuçlanan UNIFIL’e yönelik bombalı saldırının Fathu’l- İslam örgütüyle yaşanan çatışmalarla bağlantılı olduğunu açıkladı.

YDH-Lübnan hükümeti, dün 5 İspanyol askerinin ölümüyle sonuçlanan UNIFIL’e yönelik bombalı saldırının Fathu’l- İslam örgütüyle yaşanan çatışmalarla bağlantılı olduğunu açıkladı.

 

Lübnan Enformasyon Bakanı Gazi Aridi, bugün düzenlenen bakanlar kurulu toplantısından sonra bir açıklama yaparak İspanyol askerlere düzenlenen saldırı ile Lübnan ordusunun Nehru’l Barid mülteci kampında Fethu’l- İslam adlı terörist grup arasında yaşanan çatışmaların birbiriyle bağlantılı olduğunu söyledi.

 

Lübnan’ın kuzeyinden güneyine kadar her yanını kaplayan bir terör dalgasının kurbanı olduğunu belirten Lübnan Enformasyon Bakanı, UNIFIL’e yönelik saldırının bunun son örneği olduğunu ifade etti.

 

Lübnan yargısı, daha önce yakalanan Fethu’l- İslam militanların 20 Mayıs’tan beri Lübnan ordusuyla çatışan örgütün UNIFIL’e saldırılar düzenleyeceğini itiraf ettiklerini belirtti.

 

Lübnanlı güvenlik yetkilileri de örgütün sözcüsü Ebu Selim Taha’nın UNIFIL’i Lübnan ordusuna yardım etmekle suçladığını ve örgütün mavi berelilere (UNIFIL) saldırı düzenleyeceğini söylediğini hatırlatarak İspanyol askerlere düzenlenen dünkü saldırının Fethu’l- İslam tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini belirtiyor.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 23.09.2026 13:59 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/3279/lubnan-hukumeti-dun-5-ispanyol-askerinin-olumuyle-sonuclanan-unifil-e-yonelik