İran, ABD'nin Venezuela hava sahasına yönelik eylemini kınadı Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
İRAN
30 Kasım 2025 · 03:13

İran, ABD'nin Venezuela hava sahasına yönelik eylemini kınadı

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump’ın Venezuela hava sahasının kapatılmasına ilişkin kararını uluslararası hukuka aykırı, tek taraflı ve havacılık güvenliğini tehdit eden bir eylem olarak kınadı.

YDH- İran Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumartesi günü Venezuela hava sahasının kapatılacağı yönündeki açıklamasını kınadı.

Bakanlık sözcüsü İsmail Bekai, Tahran'ın bu önlemi, uluslararası hava taşımacılığına ilişkin kurallar da dahil olmak üzere uluslararası hukukun norm ve temel kurallarının açık bir ihlali olarak gördüğünü doğruladı.

Bekai, ABD'nin bu adımının, Venezuela'nın ulusal egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı attığı kışkırtıcı ve hukuka aykırı adımlar bağlamında geldiğini belirterek, bunu tek taraflı bir eylem ve uluslararası havacılığın güvenliği ve emniyetine yönelik eşi benzeri görülmemiş bir tehdit olarak nitelendirdi.

Bekai, bu eylemin hukukun üstünlüğü ve uluslararası barış ve güvenlik açısından ciddi sonuçlar doğuracağı konusunda uyardı.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 14.10.2026 01:31 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/32798/iran-abd-nin-venezuela-hava-sahasina-yonelik-eylemini-kinadi