Netanyahu, Cumhurbaşkanı Herzog'dan af istedi Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
İSRAİL
30 Kasım 2025 · 13:58

Netanyahu, Cumhurbaşkanı Herzog'dan af istedi

Hakkında yolsuzluk soruşturması yürütülen İsrail Başbakanı Netanyahu, avukatı aracılığıyla Cumhurbaşkanı İzhak Herzog'dan af talebinde bulundu.

YDH - Yolsuzluk şüphesiyle hakkında soruşturma yürütülen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, avukatı aracılığıyla Cumhurbaşkanı İzhak Herzog'a af başvurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre başvuru, Netanyahu'nun avukatı Amit Hadad imzalı ayrıntılı bir mektup ile bizzat Netanyahu tarafından imzalanan bir mektup olmak üzere iki belgeden oluşuyor.

Açıklamada, "Bu, ciddi sonuçları olan olağanüstü bir taleptir ve Cumhurbaşkanlığı bunun farkındadır" ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca, "Cumhurbaşkanı, gerekli tüm görüşleri aldıktan sonra talebi sorumluluk ve titizlikle değerlendirecektir" denildi.

Ayrıca Netanyahu, af talebini, "Ortadoğu'da yakında sıra dışı gelişmeler yaşanacak" sözleriyle gerekçelendirdi.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 28.08.2026 12:40 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/32813/netanyahu-cumhurbaskani-herzog-dan-af-istedi