Hizbullah, BM Barış Koruma Gücü UNIFIL’e yapılan ve beş İspanyol askerinin ölümüyle Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
LÜBNAN
06 Aralık 2007 · 01:00

Hizbullah, BM Barış Koruma Gücü UNIFIL’e yapılan ve beş İspanyol askerinin ölümüyle

YDH-Hizbullah, BM Barış Koruma Gücü UNIFIL’e yapılan ve beş İspanyol askerinin ölümüyle sonuçlanan saldırı konusunda araştırma yaptığını açıkladı.

YDH-Hizbullah, BM Barış Koruma Gücü UNIFIL’e yapılan ve beş İspanyol askerinin ölümüyle sonuçlanan saldırı konusunda araştırma yaptığını açıkladı.

 

İran radyosuna açıklamada bulunan bir Hizbullah yetkilisi, olayla ilgili araştırmayı sürdürdüklerini belirterek araştırma sonuçlarını UNIFIL’le paylaşmaya hazır olduklarını belirtti.

 

Güney Lübnan’da yerleşik bulunan UNIFIL güçleriyle Lübnan ordusunun da sorumluluğu üstlenilmeyen saldırıyla ilgili araştırmalarını sürdürdüğü bildiriliyor.

 

Bölge sakinleri de Hizbullah’a mensup istihbarat görevlilerinin saldırının yaşandığı yerin yakınlarındaki çiftlik ve lokanta sahipleriyle görüştüklerini bildiriyor.

 

UNIFIL, Hizbullah’ın yaptığı araştırma ile ilgili olarak henüz bir açıklamada bulunmadı.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 23.09.2026 13:59 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/3284/hizbullah-bm-baris-koruma-gucu-unifil-e-yapilan-ve-bes-ispanyol-askerinin-olumuyle