YDH-Filistin’de yaşanan son gelişmeler konusunda açık bir resmi tutum sergilemeyen Katar’ın başbakan düzeyinde İsrail’le gizli görüşmeler yürüttüğü bildiriliyor.

 

Filistin’de yayınlanan ve gizlilik içeren konulardaki özel haberleriyle bilinen haftalık el-Menar gazetesinin, ismini vermediği bazı güvenilir kaynaklara dayanarak bildirdiğine göre Katar Başbakanı’nın İsrail’e ziyareti için iki taraf arasındaki yetkililer gizli görüşmeler yürütüyor.

 

Katar Başbakanı’nın İsrail ziyareti için iki taraf arasındaki gizli görüşmelerin sürdüğüne dikkat çeken gazete, İsrailli üst düzey bir güvenlik yetkilisinin de bu ayın 12’sinde Katar’a gittiğini belirtti.

 

Gazete ayrıca ismi belirtilmeyen Katarlı üst düzey bir yetkilinin geçtiğimiz salı günü özel bir uçakla Tel-Aviv’deki askeri bir havaalanına indiğini ve buradan Kudüs’e geçerek İsrail Ulusal Güvenlik Kurulu Başkanı ve başbakanı ile görüştüğünü yazdı.

 

El-Menar gazetesi, güvenilir kaynakların İsrail’i 10 gün içerisinde iki defa ziyaret eden bu üst düzey Katar yetkilisinin Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Casim’in danışmanı olduğunu söylediklerini yazdı.