YDH-Nehru’l- Barid Filistin mülteci kampında Lübnan ordusuyla çatışan Fethu’l- İslam örgütünün bazı militanları sorgulanıp mahkeme edilmeden Lübnan’dan kaçırıldı.

 

Lübnan’daki özel “el-Ahbaru’l- Lübnan” haber ajansı, Fethu’l- İslam örgütü Sözcüsü Ebu Selim Taha’nın bir ambulansla Trablus’taki Nehru’l- Barid kampından Beyrut’a getirildiğini, daha sonra da Suudi Arabistan’a kaçırıldığını belirtti.

 

Ahbaru’l- Lübnan, bu gelişmenin Ebu Selim Taha’nın ailesinin huzurunda ve Suudi Arabistan hükümetiyle yapılan koordinasyon ile gerçekleştirildiğini bildirdi.

 

Söz konusu haber ajansı güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberinde sekiz Suudi Arabistan vatandaşı Fethu’l- İslam militanının daha Lübnan’dan kaçırıldığını duyurdu.

 

Suudi Arabistan’a kaçırılan militanlardan birinin örgütün finansörlüğünü yaptığı ve Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Prens Bender bin Sultan’la irtibatlı olduğu belirtiliyor.

 

Nehru’l- Barid Filistin mülteci kampında halen 45 Suudi Arabistan kökenli militanın bulunduğu bunlardan en az ikisinin örgütün üst düzey yöneticisi olduğu ifade ediliyor.