YDH-Lübnan ordusuyla Fethu’l- İslam militanları arasındaki çatışmalar yeniden şiddetlenirken Lübnan’daki el-Fetih temsilcileri Lübnan hükümetinden Filistinli güçlerin Nehru’l- Barid kampına girmesine izin vermesini istedi.

 

Lübnan ordusunun bu sabahtan itibaren Nehru’l- Barid Filistin mülteci kampındaki Fethu’l İslam mevzilerini ateş altına aldığı, militanların da Lübnan ordusuna ateşle karşılık verdiği bildiriliyor.

 

Çatışmaların yaşandığı kampta bulunan bin kadar Filistinli mültecinin yiyecek ve su sıkıntısı yaşadıkları belirtilirken, Lübnan’daki el-Fetih örgütü temsilcileri, sorunun çözümü için Filistinli muhtelif gruplardan oluşan ortak bir güvenlik gücünün kurulması gerektiğini açıkladı.

 

El-Fetih’ten yapılan açıklamada Filistinli gruplardan oluşacak müşterek gücün mesajının Nehru’l- Barid kampına açık bir dille iletilmesi gerektiğini belirtilerek Fethu’l İslam’ın teslim olmak veya askeri seçeneğe katlanmak konusunda tercih yapmak durumunda olduğu ifade edildi.

 

FKÖ’nün Lübnan Temsilcisi Abbas Zeki de Filistinli gruplardan oluşacak bir ortak güvenlik gücü planının gündemde olduğunu belirtmişti.