
YDH - ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a saldırıp saldırmayacağına dair çelişkili bilgiler gelmeye devam ederken, İsrail makamları sessizliğini koruyor.
ABD'nin saldırı planından vazgeçtiği yönündeki iddialara ilişkin hiçbir resmi makamdan açıklama gelmedi.
İbranice yayın yapan Kanal 12'nin aktardığı bilgilere göre Tel Aviv'deki Kirya askeri karargahında dün gece başlayan istişareler bugün de devam etti.
İsrail ile ABD arasındaki diplomatik ve askeri hatların, şu an dahil olmak üzere aralıksız çalıştığı bildirildi.
New York Times gazetesi, dün gece Trump ile Başbakan Benyamin Netanyahu arasında kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini ileri sürdü.
Habere göre Netanyahu, İsrail'in olası bir bölgesel savaşa henüz tam olarak hazır olmadığı endişesiyle Trump'tan saldırıyı ertelemesini istedi.
Geçtiğimiz gece, ABD'nin Katar'daki üslerinden savaş uçaklarını tahliye etmesi İsrail tarafında büyük bir hareketliliğe neden oldu.
Fakat ABD'nin beklenen saldırısı gerçekleşmedi. İşgalci rekim, Trump'ın henüz nihai kararını vermediğini ve operasyon için en uygun zamanı beklediğini değerlendiriyor.
Üst düzey bir İsrailli yetkili konuya ilişkin yaptığı kanala değerlendirmede, "Görünen o ki, İran rejimini sona erdirmek için en iyi yolun ne olduğu konusunda henüz kesin bir karar alınmış değil. Bu işin tek bir hamleyle, 'vur-kaç' yöntemiyle çözülebileceği kesin değil" dedi.
İsrail'in savunma politikasında şu aşamada bir değişiklik yapılmasa da herhangi bir sürprizle karşılaşmamak adına hazırlık seviyesi en üst düzeyde tutuluyor.
Güvenlik kaynakları, "İran olayı henüz kapanmadı, Trump her an harekete geçebilir" iddiasında bulunuyor.