YDH- İran’ın 600 füzesinin İsrail’deki hedeflere kilitlendiği ve Tahran’ın bir saldırı olması durumunda İsrail’i bu füzelerle vuracağı bildiriliyor.

 

Katar’da yayınlanan el-Vatan gazetesi, ismini açıklamadığı Suriyeli bir diplomatik kaynağa dayandırdığı haberinde İran’ın 600 füzeyle İsrail’i hedef aldığını ve nükleer tesislerine herhangi bir saldırı olması durumunda bu füzelerle İsrail’i vuracağını belirtti.

 

İsrail’de belirlenen hedeflerin İran’ın Şehab füzelerinin menzilinde olduğunu belirten gazete, İsrail’in tek başına veya ABD ile birlikte İran’ın nükleer tesislerine saldırması durumunda bu hedeflerin kolayca yok edilebileceğini yazdı.

 

Gazeteye açıklamada bulunan Suriyeli diplomatik kaynak; İran’ın, füzelerinin İsrail’deki hedeflere kilitlenmiş halde beklediği bilgisini dolaylı kanallarla İsrailli yetkililere ilettiğini de iddia etti.

 

İran’ın, İsrail’i Suriye’ye yönelik saldırı konusunda da uyardığını belirten diplomatik kaynak, İran’ın İsrail’e Suriye’ye yönelik bir saldırı yapması durumunda buna tepki göstereceğini ilettiğini, bundan dolayı da Tel-Aviv’le Şam arasında askeri bir hesaplaşma yaşanmasını beklemediğini söyledi.

 

İsrail Strateji Bakanı Avigdor Liberman, geçtiğimiz hafta İsrail güvenlik kabinesi toplantısında İran’ın nükleer faaliyetlerinin diplomatik yollarla durdurulamaması halinde İsrail’in İran’daki nükleer tesislere operasyon düzenleyebileceğini belirtmiş, ABD’nin de İsrail’i bu kararında yalnız bırakmayacağına kesinlikle emin olduğunu söylemişti.

 

İsrailli savunma uzmanları, İran’ın geçtiğimiz yıl yaptığı “Yüce Peygamber” tatbikatında denediği yeni füzelerin taşıdığı salkım başlıklarına dikkat çekerek İsrail’deki anti balistik füze sistemlerinin İran füzelerini durduramayacağını belirtmişti.