Üst düzey bir İsrailli askeri yetkili, 15 Haziran’da Gazze’yi kontrolü altına alan Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
FİLİSTİN
07 Aralık 2007 · 01:00

Üst düzey bir İsrailli askeri yetkili, 15 Haziran’da Gazze’yi kontrolü altına alan

YDH-Üst düzey bir İsrailli askeri yetkili, 15 Haziran’da Gazze’yi kontrolü altına alan Hamas’ın gerçek bir ordu kurduğunu açıkladı.

YDH-Üst düzey bir İsrailli askeri yetkili, 15 Haziran’da Gazze’yi kontrolü altına alan Hamas’ın gerçek bir ordu kurduğunu açıkladı.

 

Fransız haber ajansına açıklamada bulunan ve ismi açıklanmayan İsrailli üst düzey bir askeri yetkili, Hamas’ın 12-13 bin kişiden oluşan bir askeri güce sahip olduğunu belirterek son derece teçhizatlı ve eğitimli dört birlik oluşturduğunu açıkladı.

 

Hamas’ın bir ay içinde Gazze’ye 20 ton patlayıcı madde ve binlerce makineli tüfek soktuğunu belirten İsrailli subay, ellerindeki istihbarat verilerinin Hamas’ın şu an tanksavar ve uçaksavar füzelerine sahip olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

 

İsrailli askeri yetkili Hamas’ın çok kısa bir süre sonra tıpkı geçen yaz Hizbullah’ın İsrail kentlerine fırlattığı gibi Hamas’ın da onlarca kilometre içerideki İsrail kentlerine Katyuşa füzeleri fırlatabilecek şekilde donatılacağını belirtti.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 17.08.2026 20:35 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/3427/ust-duzey-bir-israilli-askeri-yetkili-15-haziran-da-gazze-yi-kontrolu-altina-alan