YDH-Resmi bir ziyaret için Suriye’de bulunan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın, Filistinli grupların liderleriyle yaptığı görüşmede Hamas’la el-Fetih’i diyaloga çağırdığı bildiriliyor.

 

Londra’da yayınlanan el-Hayat gazetesinin haberine göre İslami Cihat ve Hamas liderleriyle özel görüşen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, daha sonra da diğer Filistinli grupların liderleriyle ortak bir toplantı yaptı.

 

El-Hayat’a açıklamada bulunan Filistinli bir kaynak, yapılan ortak görüşme sırasında Filistinli gruplardan birinin lideri Ahmedinejad’a “Siz Filistin özerk Yönetimi’nin lağvedilmesi, Hamas’ın buradan çıkması konusunda ikna edilmesi ve kapsamlı bir direniş cephesi kurulması için çaba göstermelisiniz” dediğini, Ahmedinejad’ın da buna karşılık “Direnişten başka çözüm yolu bulunmamaktadır” cevabını verdiğini söyledi.

 

El-Hayat’ın ismini açıklamadığı Filistinli kaynak İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın görüşme sırasında “Filistin halkı açısından şartlar son derece hassas ve karmaşık bir hal almıştır; fakat bunalımların ve zorlu şartların içinden büyük zaferlerle çıktınız. İsrail heybetini ve varlık felsefesini kaybetmiştir” dediğini nakletti.

 

Hamas’la el-Fetih arasında yaşanan son çatışmaların da İsrail tarafından tezgahlandığını belirten Ahmedinejad, Filistinli gruplar arasındaki fitneye son verilmesi gerektiğini belirterek Hamas’la el-Fetih’i diyaloga çağırdı.