YDH-İsrail heyetinin Katar’a yaptığı gizli ziyaret sonrasında Katar’ın Ortadoğu barışı konusunda yeni bir inisiyatif ortaya koyacağı açıklandı.

 

Filistin’de yayınlanan el-Menar gazetesi, ismini açıklamadığı diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde dört üst düzey yetkiliden oluşan İsrail heyetinin geçtiğimiz Pazar günü özel bir uçakla Katar’ın başkenti Doha’ya gittiğini belirtti.

 

Katar’a giden İsrail heyetindeki üç kişinin İsrail istihbarat servisi yetkilisi, birinin de Başbakan Ehud Olmert’in danışmanı olduğunu belirten el-Menar gazetesi, heyetin Ehud Olmert’ten Katar Emiri’ne kendisini İsrail’e davet eden bir mesaj götürdüğünü açıkladı.

 

Gazetenin haberine göre Tel-Aviv’e dönen İsrail heyeti, Katar Başbakanı’nın çok yakına İsrail’i ziyaret edeceğine ilişkin bir mesaj getirdiğini belirtti.

 

El-Menar’a açıklamada bulunan diplomatik kaynaklar, Katar’ın İsrail heyetine Arap Barış planı yerine Ortadoğu barış planını aktif hale getirme önerisi yaptığını belirtti.

 

Katar’ın yaptığı öneriyle İsrail’le Hamas gibi Filistinli gruplar arasında gizli arabuluculuk çabalarını arttıracağını belirten gazete, Katar’ın bu adımıyla Suudi Arabistan tarafından gündeme getirilen Arap Barış Planı’nı başarısız kılmayı hedeflediğini yazdı.