PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.
İran-ABD-İsrail üçgeninde askeri hareketlilik alarm veriyor. İsrail savunmasını güçlendirdi, İran yeraltı stratejisiyle misillemeye hazırlanıyor, ABD saldırı pozisyonunda.

YDH- IntelSky platformu analisti Telal Nahle’nin 23 Ocak Cuma günü 17:06 GMT – 20:36 Tahran saati arasında yayımladığı son rapora göre, İran’a yönelik operasyon hazırlıkları kritik bir aşamaya geldi.
İsfahan’daki nükleer bölgeyle ilgili iletişim kesintisiyle ilgili NOTAM (A0301/26) hâlâ yürürlükte ve şafağa kadar geçerliliğini koruyor. Bu durum, operasyonun yakın olduğuna işaret ediyor.
İsrail ordusu, “Amerikan saldırısı için hazırlıklarımızı tamamladık” açıklamasıyla misilleme ihtimaline karşı savunmasını güçlendirdiğini duyurdu. Bu açıklama, ABD’nin İran’a yönelik büyük bir saldırı yapmasının kesinleştiği ve İran’ın mutlaka karşılık vereceğinin kabul edildiği anlamına geliyor.
Nahle’nin analizinde, hafta sonu için her şeyin senkronize edildiği ve büyük saldırının kapsamlı olacağı vurgulanıyor.
Hedefler arasında İran’ın hava savunma sistemleri, komuta kontrol merkezleri, nükleer program tesisleri ve füze platformları bulunuyor.
İran’ın yeraltı stratejisi tetikte, İsrail mevzilenmiş, ABD uçak gemileri gölgesinde güç gösterisi yapıyor.
BİR ÖNCEKİ RAPOR: İsfahan iletişimleri kesildi; F-15’ler saldırıya hazır