Karakas'ta Maduro ve eşinin serbest bırakılması için kitlesel protestolar

24 Ocak 2026

Karakas'ta binlerce Venezuelalı, ABD tarafından haydutça kaçırılan Devlet Başkanı Maduro ve eşi için serbest bırakılma talebini yükseltti. Göstericiler, Maduro’nun rehineliğini adaletsiz ve yasadışı olarak nitelendirdi.

YDH- Başkent Karakas'ta binlerce Venezuelalı, ABD tarafından haydutça kaçırılan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşi Cilia Flores’in serbest bırakılmasını talep eden bir gösteri düzenledi. Göstericiler, Maduro’nun rehineliğini adaletsiz ve yasadışı olarak nitelendirdi.

Protestocular, Karakas şehir merkezindeki Ollier Meydanı yakınlarında, Maduro ve eşi Cilia Flores’i işaret eden “Onları geri istiyoruz” yazılı dev bir pankart açtı.

Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, “Bugünlerdeki en büyük zaferimiz, Başkan Maduro ve Cilia’nın geri dönmesi olacaktır” dedi.

Maduro’nun oğlu ve Kongre Üyesi Nicolas Ernesto Maduro Guerra, Başkan Maduro’nun serbest bırakılması için küresel çapta bir halk mitingi çağrısı yaptı. Bu mitinglerin, 3 Şubat’ta ABD, Avrupa ve diğer dünya bölgelerinde düzenlenmesi planlanıyor. Amaç, Maduro ve eşinin serbest bırakılması talebini Beyaz Saray’a iletmek ve küresel dayanışmayı artırmak.

Bu çağrı, Venezuela liderine destek vermek ve serbest bırakılmasını talep etmek amacıyla düzenlenen bir video konferans sırasında yapıldı. Maduro Guerra, ABD’nin Venezuela’ya yönelik saldırganlığının faşist ideolojisini zorla dayatma girişimi olduğunu belirterek, “Dünyanın uluslararası hukukun özelleştirilmesine tanıklık ettiğini” vurguladı.

Bu ayın 3’ünde ABD, Venezuela’nın başkenti Karakas ve diğer bölgelerinde limanlar, havaalanları ve askeri üsleri hedef alan bir saldırı başlattı. Aynı gün, Maduro ve eşi kaçırılarak New York’a götürüldü. ABD, kaçırılan Venezuela Devlet Başkanı’nı Manhattan’daki federal mahkemede yargılayacak.