Nasrullah: Silahımız Lübnan’ın savunulması için


08 Nisan 2007

YDH-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, video konferans yoluyla Lübnan’ın doğusundaki Baalbek kenti halkına hitaben bir konuşma yaptı.

YDH-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, video konferans yoluyla Lübnan’ın doğusundaki Baalbek kenti halkına hitaben bir konuşma yaptı.

 

Lübnan’da yaşanan siyasi bunalımın çözümü için ulusal birlik hükümeti kurulması gerektiğini belirten Nasrullah, Lübnan’ın yalnızca birlik ve işbirliği yoluyla bunalımlara galip gelebileceğini söyledi.

 

Hizbullah’ın ülkeyi en iyi şekilde koruyabilmek için birlik ve beraberlik içinde bir Lübnan istediğini belirten Nasrullah, ABD’yi Lübnan’da nifak ve ayrılık çıkarmaya devam ederek ülkeyi belli bir partinin tekeline bırakmaya ve bunalımı derinleştirmeye çalışmakla suçladı.

 

Silahlı güçlere sahip olmalarına rağmen hiçbir zaman bu gücü bu amaçla kullanmadıklarını belirten Nasrullah, “ülke içinde güç kullanmak Lübnan’ın çıkarına değildir. Bu silahlar Lübnan’ın yok edilmesi için değil, savunulması içindir” dedi.

 

İsrail’in geçtiğimiz yıl yaşanan Temmuz savaşı sırasında helikopterlerle Baalbek’e yönelik operasyonuna değinen Nasrullah, “Siyonistler Beka vadisine ve Baalbek kentine yaptıkları helikopter operasyonlarında buradaki Hizbullah güçlerini yok etmek istediklerini söylüyorlardı. Ben onlara şunu söylüyorum: Hizbullah’ın beka halkından olan güçleri vadilerde tepelerde sizleri bekliyorlardı. Siz onlara zarar vermekten aciz kaldınız” dedi.

 

İsrail’in Baalbek kentine düzenlediği helikopter operasyonları sebebiyle Beka Vadisinin ve kentin adeta savaşın ön cephesi haline geldiğine dikkat çeken Nasrullah, Baalbek kentindeki büyük ulemanın halkın ve ailelerinin yanında kaldığını ve İsrail’in Daru’l- Hikme hastanesiyle Buday bölgesinde bunları hedef alan helikopter operasyonları yaptığını ifade etti.

 

İsrail, Baalbek’in Buday bölgesinde Şeyh Muhammed Yezbek’i hedef alan indirme operasyonunda aralarında en seçkin birliklerin komutanının da bulunduğu bir generalle üç subayını kaybetmişti.

 

2006 yılındaki Temmuz Savaşının Lübnan, Arap dünyası, İslam ümmeti ve tüm dünya özgürlükçüleri açısından tarihi ve stratejik bir ilahi zafer olduğunu belirten Nasrullah, Baalbek halkının bu zaferde büyük bir pay sahibi olduğunu söyledi.

 

“Evet biz güneyde, Beka’da ya da Lübnan’ın herhangi bir yerinde helikopter operasyonlarını önleyeceğimiz yönünde bir taahhütte bulunmamıştık. Biz dürüstüz, iddialarımız ve imkanlarımız konusunda mübalağada bulunmadık; ama helikopter operasyonu yapılan her mekanda düşmanla mücadele ettik” diyen Nasrullah, güneyde düzenlenen birçok helikopter operasyonuna karşılık verdiklerini belirterek “örneğin Sur kenti yakınlarında düzenlenen bir helikopter saldırısına Direniş savaşçıları ve Lübnan ordusunun subayları ve askerleri karşılık verdiler bunlardan bazıları şehit olurken düşman da ağır kayıplar vererek operasyonunda başarısız oldu” diye konuştu.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İsrail’in Baalbek’teki Daru’l- Hikme hastanesine ve Buday bölgesine yaptığı helikopter saldırılarında ve indirme operasyonlarında ortaya konan direniş sebebiyle kayıplar vererek çekilmek zorunda kaldığını ve hedeflerinde başarısız olduğunu ifade etti.