Gazze'de direnişin güvenlik birimlerinden saha operasyonu Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
FİLİSTİN
02 Şubat 2026 · 11:05

Gazze'de direnişin güvenlik birimlerinden saha operasyonu

Gazze'deki direnişin saha güvenlik kanadı, Han Yunus ve Gazze şehirlerinde işbirlikçi grupları hedef alan iki ayrı pusu operasyonu icra etti.

YDH - Filistin Enformasyon Merkezi tarafından aktarılan bilgilere göre, Gazze'deki direnişin saha güvenlik kanadı, pazar günü Han Yunus ve Gazze kentlerinde iki ayrı pusu operasyonu gerçekleştirdiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, işbirlikçi çetelere yönelik operasyonlarda ölü ve yaralıların bulunduğu kaydedildi.

Yayımlanan bildiride, Han Yunus'ta gerçekleştirilen pusuda hedef alınan hücre üyelerinden bazılarının olay yerinden kaçtığı ve çatışma alanında silahlarını bıraktığı ifade edildi.

Gazze şehrindeki diğer operasyonda ise bir miktar askeri mühimmat ve teçhizata el konulduğu belirtildi.

Direniş güçleri, Gazze Şeridi genelinde bu grupları takip etmeyi sürdüreceğini vurgularken, yerel halkın bu süreçteki desteğine dikkat çekti.

Gelişmelerle bağlantılı olarak, direniş güvenliğine bağlı el-Haris platformu, önümüzdeki sürecin risklerine dair bir uyarı yayımladı.

Platform, direniş unsurlarının dikkat seviyelerini en üst düzeye çıkarmaları ve gelecek saatlerde azami ihtiyatla hareket etmeleri gerektiğini bildirdi.

Yapılan duyuruda; iletişim vasıtaları, intikal güzergahları ve konaklama noktaları başta olmak üzere kişisel güvenlik prosedürlerine sıkı sıkıya uyulması talimatı verildi. Güvenlik birimleri, karşı tarafın istismar edebileceği her türlü operasyonel açığın kapatılmasının önemine vurgu yaptı.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 24.10.2026 21:27 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/34827/gazze-de-direnisin-guvenlik-birimlerinden-saha-operasyonu