YDH-Irak meclisi eski başkanı Mahmud el-Meşhedani, Başbakan Maliki’nin Türkiye ve İran ziyaretlerine tepki göstererek “Irak’taki sorun dışarıda değil içeride çözülür” dedi.

 

Amerika’nın Arapça yayın yapan radyosu Sawa’ya demeç veren meclis eski başkanı Mahmud el-Meşhedani, “Irak’ta yaşanan bunalımın Türkiye ve İran dosyasıyla hiçbir ilgisi yok” diye konuştu.

 

Başbakan Maliki’nin Türkiye ve İran ziyaretlerini eleştiren Meşhedani, “Irak’taki bunalım, siyasi ve taifeci ihtilaflardan, Iraklı liderlerin birbirine güvenmemesinden ve verilen sözlerin yerine getirilmemesinden kaynaklanıyor” dedi.

 

Başbakan Maliki’nin Türkiye’ye terörle mücadele alanında verdiği sözlere de tepki gösteren Meşhedani, Bağdat’ın kendisinin terör eylemlerine tanık olduğunu söyledi ve “Irak hükümeti Ankara’ya öyle vaatlerde bulundu ki Irak konusuyla ilgili tüm taraflar bu vaatlerin yerine getirilemeyeceğini biliyorlar” diye konuştu.

 

Meşhedani, Başbakan Maliki’nin Türkiye ve İran ziyaretlerini Irak’ta yaşanan sorunların çözümü konusunda gerçeklerden kaçış olarak niteledi.