Kefar el-Fahri’de işgal sızıntısı iddialarına Belediye Başkanı'ndan yalanlama

13 Şubat 2026

Kefar el-Fahri Belediye Başkanı Mehdi Hamdan, İsrailli kadın askerlerin kasabaya girdiği iddialarını yalanladı; sosyal medyada dolaşan görüntülerin asılsız olduğunu belirterek dezenformasyona karşı uyarı yaptı.

YDH- Kefar el-Fahri Belediye Başkanı Mehdi Hamdan, bugün yaptığı resmi açıklamayla İsrail işgal ordusuna mensup herhangi bir kadın askerin kasaba topraklarına girdiğine yönelik iddiaları kesin bir dille reddetti.

Hamdan, kasaba sakinleri, yerel liderler ve aktivistlerle gerçekleştirilen kapsamlı saha istişarelerinin ardından yaptığı değerlendirmede, sosyal medya platformlarında servis edilen görsellerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Başkan Hamdan, kasaba arazisinde İsrailli kadın askerlerin varlığını gösterdiği iddia edilen fotoğrafların tamamen asılsız olduğunu belirterek; işgal ordusuna mensup hiçbir unsurun bölgeye giriş yapmadığının altını çizdi.

Hamdan, “Kefar el-Fahri, halkının cesareti, vakar ve toplumsal güvenliği koruma azmiyle bilinen bir kasabadır; dolaşıma sokulan bu görüntüler bütünüyle uydurmadır,” ifadelerini kullanarak kamuoyunu yanlış haberlere karşı uyanık olmaya çağırdı.

Açıklamasında kasaba halkının kararlı duruşuna da değinen Hamdan, vatan savunmasında en ön safta yer alan, şehrin itibarını koruyan ve dezenformasyonla mücadele eden bölge evlatlarının uyanıklığını övdü.

Öte yandan, komşu Markaba Belediyesi de İsrail’in bölgeye yönelik artan saldırganlığını gündeme taşıdı. Belediye yönetimi, işgal güçlerinin kasaba topraklarının kutsallığını ve sivil halkın güvenliğini hedef alan tekrarlanan ihlallerini en sert şekilde kınadı.

Saldırıların sistematik bir hal aldığını belirten belediye, Lübnan devletine ve ilgili uluslararası kurumlara acil çağrıda bulunarak; toprak egemenliğinin güvence altına alınması ve masum halkı hedef alan bu saldırıların durdurulması için somut önlemler alınmasını talep etti.

Markaba Belediyesi, halkın kendi topraklarında güvenlik ve onur içinde yaşama hakkına olan bağlılığını bir kez daha teyit etti.