YDH-Daha önce hükümetten çekilen Sadr grubuna bağlı 6 bakanın çok yüksek bir ihtimalle hükümete geri döneceği bildirildi.

 

Fars haber ajansına açıklamada bulunan Dava partisine mensup milletvekillerinden Ali el-Edib Başbakan Nuri el-Maliki ile görüşen Sadr grubuna mensup 6 bakanın büyük bir ihtimalle hükümete geri döneceğini söyledi.

 

Görüşme sırasında Sadr grubunun Maliki hükümetine karşı olmadığını ve hükümeti teyit ettiğini belirten Ali el-Edib, gruba mensup 6 bakanın büyük bir ihtimalle hükümete geri döneceğini açıkladı.

 

Fazilet partisinin hükümete katılımı konusuna da değinen Edib, Fazilet partililerle yaptıkları görüşmelerde onların hükümet içerisinde üst düzey görevler istediklerini belirterek görüşmelerin bu noktada tıkandığını ifade etti.

 

Fazilet partisi birkaç ay önce Irak’taki en büyük Şii ittifakı olan Birleşik Irak İttifakı’ndan resmen ayrıldığını açıklamıştı.

 

Fazilet partisi 128 sandalyeye sahip olan Birleşik Irak İttifakı içerisinde sahip olduğu 15 milletvekiliyle Irak İslami Yüksek Konseyi, Dava partisi ve Sadr grubundan sonra dördüncü büyük grup olma özelliğini taşıyordu.

 

30 milletvekiline sahip olan Sadr grubu da 37 bakanın bulunduğu Irak hükümetinde 6 bakana sahipti.

 

Sadr’ın bakanlarını hükümetten çekmesinden sonra önce Sünni Arapların oluşturduğu Irak Uzlaşma Cephesi, ardından da liderliğini İyad Allavi’nin yaptığı el-Irakıye grubu hükümetten çekilmişti.