Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, İngilizlerin Irak’ta Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
08 Aralık 2007 · 01:00

Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, İngilizlerin Irak’ta

YDH-Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, İngilizlerin Irak’ta yenildiğini ve çekilmekten başka seçeneklerinin bulunmadığını söyledi.

YDH-Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, İngilizlerin Irak’ta yenildiğini ve çekilmekten başka seçeneklerinin bulunmadığını söyledi.

 

Independent gazetesine demeç veren Mukteda Sadr, Irak’taki direnişin ve İngilizlerin verdiği kayıpların artmasının İngilizleri Irak’tan çekilmeye zorladığını belirten Sadr, “İngilizler teslim oldu ve Irak’ı yakında terk edeceklerini biliyorlar. İngilizler şu an geri çekiliyorlar çünkü direnişle karşı karşıyalar. Kuşkusuz eğer böyle olmasaydı onlar daha uzun süre burada kalacaklardır” dedi.

 

İngilizlerin Basra’dan çekilmesi durumunda kentin daha güvenli hale geleceğini söyleyen Mukteda Sadr, kendisinin İran’a gittiği yönündeki haberleri de ABD propagandası olarak niteledi ve İran’ın Mehdi Ordusu’nu silahlandırdığı yönündeki haberleri de yalanladı.

 

Sözlerini “Biz bir savaşta bulunuyoruz ve ABD bizim düşmanımızdır. Dolayısıyla da biz herkesten silah almak hakkına sahibiz; ama İran’dan silah istemedik”  diye sürdüren Sadr, BM’nin Irak’taki işgalcilerin yerini almasını da destekleyeceğini ifade etti.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 23.09.2026 19:11 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/3580/irak-in-etkili-dini-ve-siyasi-liderlerinden-mukteda-sadr-ingilizlerin-irak-ta