Muhammed Dahlan’ın Ramallah’a dönüşü, el-fetih içerisinde sert tartışmaların Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
FİLİSTİN
08 Aralık 2007 · 01:00

Muhammed Dahlan’ın Ramallah’a dönüşü, el-fetih içerisinde sert tartışmaların

YDH-Muhammed Dahlan’ın Ramallah’a dönüşü, el-fetih içerisinde sert tartışmaların yaşanmasına sebep oldu.

YDH-Muhammed Dahlan’ın Ramallah’a dönüşü, el-fetih içerisinde sert tartışmaların yaşanmasına sebep oldu.

 

El Cezire televizyonu ve Kudsu’l- Arabi gazetesi, el-Fetih liderlerinin çoğunun Hamas’ın Gazze’de hakimiyeti ele geçirmesinden Muhammed Dahlan’ı sorumlu tuttuklarını duyurdu.

 

Hamas’ın ABD ve İsrail politikalarını uygulamaya çalışmakla suçladığı Muhammed Dahlan ise yalnızca Filistin Yasama Meclisi üyesi olarak faaliyet göstereceğini söyledi.

 

Muhammed Dahlan, Hamas’ın Gazze’de kontrolü ele almasından sonra tedavi olma gerekçesiyle Filistin’den ayrılmış, Ürdün’ün başkenti Amman’a gitmişti.  

 

Gazze’de güvenlik sorunları yaşanmasına sebep olan ve “Dahlan çetesi” olarak nitelenen 400 kadar militan, Hamas’ın Gazze’de kontrolü sağlaması üzerine İsrail ve Mısır’ın yardımıyla Şeria Irmağının batısında yer alan Ramallah kentine kaçmıştı.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 17.08.2026 16:59 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/3596/muhammed-dahlan-in-ramallah-a-donusu-el-fetih-icerisinde-sert-tartismalarin