YDH-El Kaide örgütünün Bağdat’ın 50 kilometre kuzey doğusundaki Sünni Arapların yaşadığı Kenan kentine düzenlediği saldırıda 23 kişinin öldüğü 17 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

 

Bakuba polis müdürü General Ali Dileyyan, 200 kadar el-Kaide militanının bugün saldırdıkları Kenan köyünde üç eve ve bir camiye saldırdıklarını belirtti.

 

Saldırganların önce iki Sünni aşiret liderinin evine saldırdığını belirten polis yetkilisi, Şeyh Yunus et-Tai’nin evine bombalarla saldıran teröristlerin Şeyhi ve aile fertlerini öldürdüğünü daha sonra da camiyi havaya uçurduklarını söyledi.

 

Şeyh Ali adlı Sünni aşiret liderinin evde bulunmamasından dolayı sağ kurtulduğunu belirten General Dileyyan, saldırganların Şeyh Ali’nin evini de bombaladıklarını ve ailesinden iki kişiyi öldürdüklerini söyledi.

 

Yaşanan çatışmada biri Irak askeri olmak üzere 22 Iraklının öldüğünü belirten polis yetkilisi, 17 kişinin yaralandığı saldırı sonunda teröristlerin 15 sivili de kaçırdıklarını ifade etti.

 

Teröristlerin bombalı saldırısı sonucu yıkılan evlerde ve camide araştırmaların sürdüğünü belirten General Dileyyan, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

 

Saldırganlarla çatışmaya giren Irak güvenlik güçlerinin 22 şüpheliyi tutukladığı bildiriliyor.