
YDH - Cemaat-i İslami Pakistan Genel Başkan Yardımcısı Mevlana Abdulhak Haşimi, video konferans yoluyla yaptığı açıklamada, İran'a yönelik düzenlenen İsrail ve müttefikleri kaynaklı saldırıları değerlendirdi.
Haşimi, İran liderliği ve üst düzey askeri komuta kademesinin yaşamını yitirdiği sürece atıfta bulunarak, yaşananların İslam şeriatı nezdinde cihat gerekliliği doğurduğunu ifade etti.
Açıklamasında, söz konusu durum karşısında Müslümanlar için bu eyleme katılmama yönünde herhangi bir şer'i mazeretin kalmadığını vurguladı.
Mevlana Haşimi, özellikle İranlı din alimlerinin İsrail, ABD ve doğrudan işbirlikçilerine karşı yürüttükleri mücadeleyi "vacip" olarak nitelendiren fetvalarını hatırlattı.
Sınır güvenliği ve lojistik engellerin ötesinde, İran halkı için mücadelenin acil bir görev olduğunu belirten Haşimi, mevcut şartların bölgedeki dini ve siyasi dengeler üzerindeki etkisine dikkat çekti.
Açıklamasının devamında İran halkına destek mesajları ileten Cemaat-i İslami yetkilisi, gösterilen direncin İslam dünyası tarafından tanınması gerektiğini ifade etti.
Haşimi, İran'a destek vermenin İslam ümmeti için zaruri bir adım olduğunu savunarak, Müslümanların her türlü yöntemle bu mücadeleye dahil olmaları gerektiği yönündeki görüşlerini yineledi.